קובנט גארדן מרכז הבילויים של לונדון – המדריך המקיף ביותר בעברית | Covent Garden

המדריך המקוצר לתכנון הביקור קובנט גארדן

קובנט גרדן (Covent Garden) הוא לעשה כינוי לאזור שבמרכזו כיכר הנושאת את שם זה. זה הוא אחד ממרכזי הקניות והבילוי החשובים ביותר של לונדון. אזור הקובנט גארדן נמצא בין רובע וסטמינסטר לרובע קמדן  ונתחם גם על ידי אזור הסוהו. והוא מאופיין באירועי רחוב רבים (בעיקר בימי א’) ובחנוית הרבות שבו שחלקן מתחמות בסוגים שונים שלא רואים כל יום (למשל – חנות של מוצרי מומינים, חנות עפיפונים וחנות מפות הגדולה בו ). אך שחובבי השופינג לא יחששו לא רק חנויות קונספקט קיימים במתחם. אזור הקובנט גארדן כולל חנויות מותגים וחנויות אאוטלטים כמו מארקס אנד ספנסר, מנגו, דיזל, ריפליי וגם פול סמית וגם חנויות הקשרות בספרים ובטכנולוגיה (ישנה חנות ענקית של אפל באזור). אבל גם אילו שאינם חובבי השופינג יעברו בשווקים של קובנט גארדן (Apple Market ו Jubilee Market) שהם שם דבר.

Neal´s Yard, סמטה טיפוסית בקובנט גארדן

מלבד חנויות האזור מאופיין בתיאטראות רבים: כמו תיאטרון סנט מרטין ותיאטרון רויאל ובסמוך אליו פועלים כמה מהאלומות הפופלארים ביותר למחזות זמר בלונדון. לכן הרבה מהבאים לאזור משלבים זאת עם הצגה בתוך הקובנט גארדן עצמו או בסמוך אליו, ואחריה או לפניה ביקור באחת המסעדות או בתי הקפה הרבים באזור. (לחצו כאן הזמנת כרטיסים למחזות זמר בקובנט גארדן), למי שמעוניין לראות מחזה, מומלץ מאוד להזמין כרטיסים מראש אם חשוב לכם סוג ההופעה, ומומלץ דווקא להזמין ברגע האחרון אם אתם רוצים לטעום מהחוויה ולא חשוב לכם כל כך סוג המחזה תוכלו להזמין מראש באינטרנט (לחצו כאן להזמנת מחזה זמר בלונדון ברגע האחרון) או להזמין באחת מהקופות הרבות הנמצאות בקונבט גארדן או בין הקובנט גארדן לכיכר לסטר תוך כדי הטיול שלכם באזור. למתעניינים בנושא ראו פירוט נרחב בנושא בעמוד המקיף שלנו על מחזות זמר בלונדון.

הקובנט גארדן בקיץ

יש תיירים רבים שלא יסתפקו בשוטטות בסביבות הכיכר החנויות ומופעי הרחוב. ויצטרפו לאחד מהסיורים, הסדנאות והחוויות הרבות שאפשר לעשות בסביבות הכיכר: מסיורים בעקבות הספרים של הארי פוטר ועד לסיור בין הפאבים באזור (מומלץ להזמין מראש כדי להבטיח את השתתפותכם – אפשר בלינק זה בו יש מגוון אופציות עם אפשרות ביטול). היום מאוד פופלארי להצטרף לאחד מסדנאות האוכל , הסיורים והבתים המארחים שיש באזור הקובנט גארדן שיאפשרו להכיר את סצנת האוכל הלונדונית מקרוב (ראו כאן אופציות לסדנאות וסיורי אוכל באזור).

הסצנה הקולינרית של קובנט גארדן היא שם דבר. יש פה גם מאכלי רחוב פופלארים, גם שווקי אוכל וגם מסעדות יוקרה. לכן יש פה גם סיורי אוכל וסדנאות רבות (לפרטים והזמנה)

הרבה מאוד מהתיירים הישראלים יחפשו את הלינה שלהם בלונדון בקובנט גארדן או בסמוך, למרות המחיר הגבוהה ללינה באזור. הוא פופולארי בגלל בגלל המרכזיות שלו. לאותם המחפשים אנו ממליצים מאוד להזמין את הלינה מוקדם ככל הניתן, במיוחד באביב, בקיץ ובחגים (ניתן לראות פה מגוון אפשרויות טובות ללינה בקובנט גארדן עם אפשרות ביטול ופה אפשר לראות מגוון הנחות ומבצעים ללינה באזור). בין אפשרויות הלינה המומלצות באזור ניתן למנות את: NoMad London ו Studio Apartment Covent Garden.  לעוד מידע בנושא כדאי להיכנס לעמודים שלנו: מלונות מומלצים באזור הקובנט גארדן ומלונות מומלצים בלונדון.

השוק בימי תחילת המאה ה-20 (Ministry of Information Photo Division Photographer)

השוק בימי תחילת המאה ה-20 (Ministry of Information Photo Division Photographer)

מופע רחוב טיפוסי בתוך שוק הקובנט מרקט (צילום מקורי)

מופע רחוב טיפוסי בתוך שוק הקובנט מרקט (צילום מקורי)

היסטוריה וחשיבות תרבותית

ההתיישבות במקום התחילה כבר בתקופה הרומית של לונדון. שלעיר עוד קרו לונדונים הייתה באזור קובנט גרדן התיישבות כפרית מקור השם שקובנט גאארדן הוא כנראה  משיבוש צירוף המילים “קובנט גארדן” שהתייחס לעובדה שבעבר היה אזור כפרי זה הגן בו גידלו מזון עבור מנזר סנט פיטר שפעם עמד בווסטמינסטר ולעיר לונדון עצמה.

בעת ביטול המנזרים על ידי המלך הנרי השמיני, החכיר המלך את האדמה לג’ון ראסל, ראש הצי הבריטי באותה עת. המלך אדוארד השישי נתן את שארית הגן לאדוארד סימור, דוכס סומרסט בשנת 1547, והוא בנה במקום את בית סמרסט בצידו הדרומי של הסטרנד שנה מאוחר יותר. כאשר הוצא סימור להורג בגין בגידה בשנת 1552 הוחרם השטח על ידי בית המלוכה.
את הפיכתו לאזור מרכז מסחרי עיקרי בלונדון עשה הקובנט גארדן אחרי השריפה הגדולה של לונדון בשנת 1666.

הכיכר שנבנתה כאן היא אחת הראשונות בלונדון כאשר על בסיסה עמדה כאן בעבר כנסייה (כנסיית סנט פול הנקראת גם כנסיית האומנים – אין קשר לקתדרלת סנט פול המפורסמת).

במאה העשרים היה השוק כבר מרכז מסחרי ענק שהיה מאופיין בפקקים שנגמרו ממשאיות פורקות סחורה ורק לחץ ציבורי מנה את הריסתו. בהמשך הועבר השוק מקום למבנה שוק הקובנט מרקט החדש והכיכר הפכה להיות מרכז חנויות והמבנים העתיקים הפכו להיות אזור לינה אופנתי ופופלארי בלונדון.




מה רואים? ואתרים מרכזיים באזור הקובנט גארדן

  • בית האופרה המלכותי

בניין זה העומד בתוך השכונה ומציג קונצרטים של אופרה ובלאט. הבניין יפה בפני עצמו ובעל הסטריה עתיקה כך שמומלץ לעצור ולהביט בו לכמה דקות גם למי שלא מתעניין במוזיקה.
אולי תרצו לדעת שבניין אופרה ותיאטרון עמד כאן כבר במאה ה17 והספיק כמו כל לונדון להישרף ולהיבנות מחדש כמה וכמה פעמים. עוד כדאי לדעת שבתקופת מלחמת העולם הראשונה שמש המקום כמחסן ממשלתי.

למידע נוסף: https://www.roh.org.uk/

  • מוזיאון התחבורה, מקבץ תיאטראות ותחנת המשטרה

מויאון נחמד שמציג את התפתחות התחבורה בבירה הבריטית. בעיקר דגמים של כרכרות ורכבות. אטרקציה נחמדה למי שמגע לביקור עם ילדים במקום.

למידע נוסף: https://www.ltmuseum.co.uk/

הכניסה לחנות המומינים

הכניסה לחנות המומינים

 

שוק האפל מרקט - הקובנט מרקט הוא חגיגה של שופינג עם ייחוד  (צילומים מקוריים)

שוק האפל מרקט – הקובנט מרקט הוא חגיגה של שופינג עם ייחוד 
(צילומים מקוריים)

ליד המוזיאון תוכלו לראות את המקום בו עמד פעם מוזיאון התיאטרון של לונדון שהפך להיות חלק ממוזיאון ויקטוריה ואלברט. ליד המבנה הישן של המוזיאון תולו לראות מקבץ של תיאטראות חשוב כמו תיאטרון רויאל ותיאטרון פורטון.
שתי מילים על תיאטרון רויאל, מבנה מרשים ובעל נוכחות שמשמש כאכסנייה לתיאטרון הותיק ביותר בלונדון. המקום התפרסם בכך שבתחילת דרכה של אומנות התיאטרון בעיר (המאה ה17) היה זה אחד משני המקומות היחידים בהן מותר היה להעלות הצגות. יותר ממאוחר הוא התפרסם בהצגות הפנטומימה שלו והיום הוא מפורסם במחזות הזמר הענקיים שהוא מארח בין קירותיו. בניין זה שאתם ראוים כרגע אינו הבניין המקורי מכיוון שהתיאטרון עבר שלושה גרסאות שונות של בנייה שכולן נשרפו במהלך השנים. התיאטרון מכונה גם לפעמים תיאטרון דורי ליין על שם הרחוב בו הוא ממוקם.
בניין מיוחד אחר בחלק זה שלה הקובנט גארדן הוא בניין המשטרה בו. בניין זה היה למעשה תחנת המשטרה הרשונה של העיר לונדון.

מוזיאון התחבורה בלונדון  (RachelH_)

מוזיאון התחבורה בלונדון  (RachelH_)

  • כיכר הקובנט גארד וכנסיית סנט פול

הכיכר המרכזית של השכונה. היא תוכננה במקורה כדי לשמש כאזור מגורים יוקרתי בלונדון (ניתן לראות את העמודים בחלק מהמבנים הסובבים אותה המשמרים רוח זו) אך לאור קריאות הרוכלים בשוק שפעם היה שוק אמיתי של פירות וירקות, התושבים ההדורים לא ששו להגיע לגור כאן. היום יש פה ים של מופעי רחוב חנויות מסעדות וזו היא אחת מסמלי לונדון של היום. כדי להבין עד כמה אומנות הרחוב עתיקה באזור זה, אולי תרצו לדעת שיששנם כתבים המיעידים על הופעת תיאטרון בובות במקום עוד במאה ה17.
לייד הכיכר תוכלו לראות את כנסיית סנט פול המכונה גם כנסיית האומנים, על שום האומנים הרבים הקשורים בה ועל שום תמונות האומנים והשחקנים התתלויים על קירותיה. כיאה לכנסייה של אומנים יש במבנה הכנסייה ניסיון חתרני שלא צלח. הכניסה של הכנסייה היא מהצד ההופכי של הכיכר. (אינדיגו ג’ונס האדריכל שבנה את הכנסייה והכיכר ניסה להפוך את היוצרות, ולבנות את המזבח בצדה המערבי של הכנסייה. ראשי הכנסייה לא היו מוכנים לכך, והותירו את המזבח במקומו.גו’נס הותיר את תוכניות הבניה, והפך את הכניסה שתכנן  (זו הפונה לכיכר) לכניסה מדומה, אך הכניסה בפועל נמצאת מאחורי הכניסיה דרך גניה. הכניסה המדומה לכנסייה משמשת היוום כבמת הופעות מאולתרת לאומני רחוב למניהם, תוכה של הכנסייה אינו מקורי (ואינו תואם את התכנון המקורי) לאחר שנבנתה מחדש במאה ה19 (בעקבות שריפה).

מופעי רחוב בסמוך לכיכר הקובנט גארדן

מופעי רחוב בסמוך לכיכר הקובנט גארדן

ניתן לראות את כניסת כנסיית סנט פול המשמשת  היום כבמה למופעים אילו וכמסתור מהגשם לצופים בהם (צילומים מקוריים)

ניתן לראות את כניסת כנסיית סנט פול המשמשת 
היום כבמה למופעים אילו וכמסתור מהגשם לצופים בהם (צילומים מקוריים)

  • מלון תיאטרון וקפלת סבוי

בעבר עמד בשטח זה של הקובנט גארדן ארמון סבוי, היום ניצבים כאן שני בניינים מעניינים האחד הוא מלון סבוי שנחשב לראשון מלונות הפאר של לונדון, השני הוא תיאטרון סבוי מבנה מעניין בפני עצמו וקפלת סבוי שבעבר הייתה מרכזת התעניינות רבה יותר אך היום היא משכן התפילה האישי של המלכה.

  • מחט קליאופטרה

אוביליסק זה הנמצא סמוך לקובנט גארדן ולנהר התמזה הובא לבריטניה כתשורה ממצריים (מידי מוחמד עלי הפאחה הגדול של מ. האריות מברונזה הנמצאים בסמוך הם מאוחרים יותר והם בכלל תוצרת בריטית אותנטית. הכיתוב על האובליסק,  דרך אגב מדבר על פרעונים ולא מזכיר את קליאופטרה וכינוי זה הוא דבק באבליסק על ידי בני לונדון.

  • גלריית מכון קורטלוד

מכון זה שנבנה על ידי המליונר סמואל קורטולד (שגם אחראי על חלק מהאוסף של הגלריה הלאומית) הוא מוזיאון קטן אך איכותי מאוד של ציורים מהתקופה האמפרסיוניסטית והפוסט אמפרסיוניסטית (ישנם גם כמה ציוירים מתקופת הרנסנס). המשמעות היה שישנם כאן ציורים של בוטצלי, ואן גוך מונה ורובנס.

למידע נוסף: https://www.courtauld.ac.uk/index.shtml

  • שוק קובנט מרקט החדש

השוק המפורסם של אזור הקובנט גארדן ואחד השווקים המפורסמים של לונדון. השוק שמורכב מחלק פתוח וחלק מקורה מציע אירועי רחוב  וקניות (לא מעט מותגים יוקרתיים ומוצרי מעצבים).
בימי שני מתקיים במקום שוק עתיקות, אך כמו כל אזור הקובנט גארדן הפעילות האנטינסיבית ביותר מתקיימת בסופ”ש  בעיקר בימי א’.
כדי לקחת בחשבון שהשם שוק מאוד מטעה מדובר באטרקציה תיירותית נטו שהיא ממש לא שוק אוטנטי (או זול) .
השוק מורכב למעשה משני שוקי משנה קבועים (מלבד השווקים הזמניים קמו שוק העתיקות שהזכרנו קודם ושוק האיכרים המתקיים באביב ובקיץ):

  • שוק האפל מרקט Apple Market – אין קשר לתפוחים, שמו ניתן לו בעקבות העובדה שבעבר הוא שימש כשוק חקלאי. שוק זה הוא  שוק אומנים צבעוני ומיוחד פעיל בעיקר בימי א’.
  • ג’ובילי מרקט Jubilee Market – שוק אופנתי בו מתקיימים הופעות של סטודנטים בימי הסופש מסעדות, בתי קפה וחנויות בגדים רבות.

תמונות מהקובנט גארדן מרקט (תמונות מקוריות)

תמונות מהקובנט גארדן מרקט (תמונות מקוריות)

  • הקברט המכני

עוד אטרקציה נחמדה לילדים המאפשרת צפיה בכמה צעצועים מכניים נחמדים.
למידע נוסף :https://www.cabaret.co.uk/ (מבנה הקברט נמצא במפלס התחתון של שוק הקובנט גראדן

  • הקולוסיאום של לונדון

זה הוא אחד מבתי התיאטרון המעוצבים ביותר בלונדון. הוא התיאטרון הראשון שהכיל מעל 2500 איש וכלל מעלית בתוכו. היום בניין זה המאופיין בכדור הענק שמסתובב מעליו הוא ביתה של האופרה הלאומית הבריטית.

  • מלון תיאטרון וקאפלת סבוי

בעבר עמד בשטח זה של הקובנט גארדן ארמון סבוי, היום ניצבים כאן שני בניינים מעניינים האחד הוא מלון סבוי שנחשב לראשון מלונות הפאר של לונדון, השני הוא תיאטרון סבוי מבנה מעניין בפני עצמו וקפלת סבוי שבעבר הייתה מרכזת התעניינות רבה יותר אך היום היא משכן התפילה האישי של המלכה.

הכניסה למלון (צילום: ChrisO at en.wikipedia)

הכניסה למלון (צילום: ChrisO at en.wikipedia)

הכניסה לתיאטרון סבוי (צילום: Bill Henderson, רישיון)

לינה בקובנט גארדן

הרבה מאוד מהתיירים הישראלים יחפשו את הלינה שלהם בלונדון בקובנט גארדן, למרות המחיר הגבוהה ללינה באזור. הוא פופולארי בגלל בגלל המרכזיות שלו. לאותם המחפשים אנו ממליצים מאוד להזמין את הלינה מוקדם ככל הניתן, במיוחד באביב, בקיץ ובחגים (ניתן לראות פה מגוון אפשרויות טובות ללינה בקובנט גארדן עם אפשרות ביטול ופה אפשר לראות מגוון הנחות ומבצעים ללינה באזור). אנו ממליצים על NoMad London למעוניינים במלון יוקרתי ביחס לאזור. לאלו אשר מעוניינים בדירה מרווחת Studio Apartment, Covent Garden היא אופציה טובה באזור. אפשר למצוא בקישור הזה מקומות לינה רבים בלונדון להזמנה עם אפשרות ביטול בחינם. לעוד מידע על לינה בקובנט גארדן כדאי להיכנס לעמוד מלונות מומלצים באזור הקובנט גארדן. (למידע נוסף על המלונות המומלצים בלונדון, ומלונות בלונדון).

 

**פרסומת**



המלצות "הכל על" למבקר בקובנט גארדן

  • כדאי מאוד לבקר באזור ביום א’, אז מתקיימים מרבית האירועים באזור כולל שחקני רחוב פעלולנים וכדומה. יש רק לקחת בחשבון צפיפות גדולה בחודשי הקיץ ואת העובדה שביום ראשון השעות פעילות של החנויות מצומצמות יותר.
  • ישנם תיירים אשר מגיעים לאזור זה עם תיקים גדולים או מזוודות (בדרך אל או משדה התעופה למשל), דבר אשר מקשה מאוד על ההתנהלות. במקרים אלו אנו ממליצים להשאיר אותם בנקודות שמירת חפצים אשר פזורות ברחבי העיר. כדאי לבדוק על נקודות הנמצאות ליד תחנת קובנט גארדן (covent garden), תוכלו לראות את האופציות השונות כאן. עוד על חברת LuggageHero אשר מפעילה את השירות תוכלו לקרוא בעמוד הסקירה שלנו פה.
  • לא מומלץ להגיע לביקור במקום ברכב (כמו לכל מרכז לונדון – ראה השכרת רכב בלונדון והשכרת רכב באנגליה) ההגעה המומלצת בשעות היום היא בטיוב, ובלילה (למרות שלרוב אין מה לבקר באזור בלילה באוטובוס הלילה).
  • מומלץ לחבר את הביקור בשוק עם סיור  או אחד מהסיורים הרגליים שבאזור לונדון סיטי (בחלק המערבי שלו – אזור רובע הולבורןכיכר טרפלגר (Trafalgar Square) והחלקים המזרחים של וסטמינסטר. או אתרים כמו צ’יינה טאון (Chinatown) ואזור הסוהו.
  • אזור הקובנט גארדן הוא אזור שקרוב מאוד ללא מעט תיאטראות ואולמות של מחזות זמר – בראשם המלך האריות (The Lion King Theater Show) שהוא מאוד פופלארי בשנים האחרונות – אך גם רבים אחרים – ראה עוד על נושא זה תחת הצגות ומחזות זמר בלונדון.
  • אזור זה הוא אזור עם הרבה מאוד מסעדות מומלצות למשל מסעדת סנטר פוינט סושי (Centrepoint Sushi) או המסעדה של ג’ימי אוליבר ראה עוד תחת מסעדות בלונדון  (נשמח לקבל המלצות נוספות שלכם על מסעדות באזור).
  • ילדים: ילדים יהנו באזור מאוד. הצבעוניות, אירועי הרחוב וחניות קונספט בדיוק בשבילם (ראה עוד בנושא תחת ילדים בלונדון).

המלצות של גולשים על אזור הקובנט גארדן

  • נורית קנטי: אני רוצה להמליץ על המסעדה של ג’ימי אוליבר זוהי מסעדה איטלקית מעולה באווירה משפחתית.המנות היו מעולות. המחיר אינו יקר במיוחד. וההמתנה לא ארוכה. בנוסף מקיבלים ביפר מהמארחת שמצפצף ברגע שהשולחן מוכן ובנתיים ממשייכם לטייל.

טיפים והמלצות שעלו בקבוצת הפייסבוק השותפה שלנו לונדון למטיילים-London for travelers:

  • היי, מישהו יודע אם החנויות ב- Covent Garden פתוחות בימי ראשון? תודה!
    • זה היום הכי טוב ללכת לשם
    • מסכימה שזה היום הכי טוב (בכלליות הסופ”ש עדיפים לשווקים בלונדון), אבל השעות ביום ראשון הן מצומצמות: 10 או 11 עד ארבע או חמש, משהו כזה.
  • מרוץ הפודינג – 2.12 קובנט גארדן – אם אתם שם רוצו לשם. פודניג הוא אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח האנגלי בחג המולד מקבל טוויסט – לא כדאי לפספס. זהו אחד האירועים המשעשעים בו משתתפים כ 150 מתמודדים שעוברים מרוץ מכשולים עם מגשי פודינג.מרוץ הפודינג השנתי בלונדון נערך כבכל שנה ומטרתו גיוס כספים למלחמה בסרטן. בואו לצפות או להשתתף במרוץ בו על המשתתפים לרוץ עם מגשים מלאי פודינג ובבגדים מופרעים. המרוץ מתקיים באזור הקובנט גארדן. הנה הלינק.
  • הלכנו מוקדם לקובנט גארדן וראינו את השוק מתעורר לחיים. חוץ מהעובדה שהמקום מדהים ביופיו, יש הופעות רחוב רבות, זמרי אופרה והשוק עצמו חמוד ויפה וכיף להסתובב בו.
  • קובנט גארדן- מקום מהמם, הרבה חנויות יוקרתיות ובכל פינה יש מישהו שעושה מופע, כדאי ללכת!
  • קובנט גארדן – אנחנו פחות עפנו על המתחם ומיצינו אותו מהר יחסית.

המלצות לקריאה נוספת:

שאלות ותשובות נפוצות על קובנט גארדן

מבחינת ימי השבוע, פעיל פה תמיד. אבל הפעילות בסופי שבוע היא כמובן משמעותית יותר גדולה. מבחינת עונות השנה,
כדאי לבקר בקובנט גארדן באביב ובקיץ, כאשר מזג האוויר בלונדון נעים יותר ומאפשר להסתובב ברחובות. אולם, יש לקחת בחשבון שהקיץ הוא שיא עונת התיירות ולכן האזור עשוי להיות עמוס והמחירים גבוהים. לכן כדאי להגיע בתחילת האביב (מרץ-מאי) כאשר הטמפרטורות מתחילות לעלות, אך עדיין לא שיא עונת התיירות.

אחת האטרקציות המרכזיות בקובנט גארדן היא שופינג בחניות הרבות. חובבי השופינג ישמחו לדעת שיש גם שוק יוקרתי באזור שנקרא שוק קובנט מרקט החדש, שם ניתן למצוא בגדי מעצבים, חפצי אמנות, עתיקות, בתי קפה ועוד. מלבד זאת באזור ניצב גם בית האופרה המלכותי - בניין יפה ומרשים אשר מציג בימינו הופעות בלט ואופרה. בנוסף יש באזור תיאטראות רבים וחובבי מחזות הזמר ישמחו לגלות שיוכלו למצוא מופע בקלות. בקובנט גארדן תוכלו למצוא גם מספר מוזיאונים. אזור מרכזי חשוב נוסף הוא כיכר הקובנט גארד השופעת במסעדות והופעות רחוב, ובצידה ניצבת כנסיית סנט פול (St Paul’s Church).

למרות שאפשר להגיע לקובנט גארדן עם רכב פרטי, הדבר אינו מומלץ בכלל. אם זאת, אפשר להגיע לקובנט גארדן בעזרת המטרו של לונדון שנקרא גם טיוב (tube) על ידי קו Piccadilly לתחנת Covent Garden Tube והקווים Bakerloo ו-Northern לתחנת Charing Cross. אפשר גם להגיע באוטובוס. לקריאה נוספת אנו ממליצים לקרוא גם על תחבורה בלונדון.

ילדים יהנו בקובנט גארדן מאוד. הצבעוניות, אירועי הרחוב וחנויות קונספט בדיוק בשבילם (ראה עוד בנושא תחת ילדים בלונדון).

ישנם סיורים רבים בלונדון אשר כוללים את אזור קובנט גארדן. למשל, ניתן להזמין נסיעה באוטובוס התיירים האדום המפורסם של לונדון במסלול הירוק אשר עובר בקובנט גארדן בקישור הבא. אופציה אחרת לסיור רכוב כולל קובנט גארדן היא נסיעה במונית פרטית (בקישור הבא). אפשרות חביבה נוספת היא סיור מודרך על אופניים שכולל את קובנט גארדן שניתן להזמין בקישור הבא. מי שמעוניין בסיור קולינרי עשוי להינות מסיור גבינות מודרך ברחבי לונדון אשר כולל את קובנט גארדן בסיום, ניתן להזמין בקישור הבא.

יש אפשרות של שמירת חפצים בקובנט גארדן. כדאי לבדוק על נקודות הנמצאות ליד תחנת קובנט גארדן (covent garden), תוכלו לראות את האופציות השונות כאן.

בסביבת קובנט גארדן אין מסעדות כשרות. עם זאת, למי שנמנע מלאכול בשר ומוצרי חלב מחוץ לארץ, כדאי לאכול במסעדות שיש בהן מנות לטבעונים. בין המסעדות האלה יש את בית הקפה Drury 188-189, את המסעדה ההודית Dishoom Covent Garden ואת המסעדה הפרואנית Monmouth Kitchen. המסעדות הללו מציעות גם מנות ללא גלוטן.

מרבית התיירים מקדישים לפחות שעתיים לביקור בקונבט גארדן, ואם מעוניינים במסע קניות אפשר יום שלם. כמובן שמי שהולך להצגה במקום צריך להתחשב בזמן ההצגה.

כדאי מאוד לבקר בקובנט גארדן ביום ראשון. אז מתקיימים מרבית האירועים באזור כולל שחקני רחוב פעלולנים וכדומה. יש רק לקחת בחשבון צפיפות גדולה בחודשי הקיץ ואת העובדה שביום ראשון השעות פעילות של החנויות מצומצמות יותר.

הקובנט גארדן הוא אזור עם הרבה מאוד מסעדות מומלצות. למשל מסעדת סנטר פוינט סושי (Centrepoint Sushi) או המסעדה של ג’ימי אוליבר. ראה עוד תחת מסעדות בלונדון  (נשמח לקבל המלצות נוספות שלכם על מסעדות באזור).

אפשר להיכנס לקובנט גארדן בחינם בכל זמן. עם זאת, השווקים בקובנט גארדן פתוחים מ10:00 עד 20:00 באמצע השבוע. בשבתות וימי ראשון הם עלולים להיסגר מוקדם מהרגיל.

מידע שימושי על קובנט גארדן

שעות פתיחה

9:00-17:00

כתובת

41 The Market Covent Garden London WC2E 8RF

הגעה
directions_subway
מטרו

תחנת Covent Garden Tube קו Piccadilly
תחנת Charing Cross קווים Bakerloo ו-Northern

directions_bus
אוטובוס

קווים 1 4 6 9 11 13 15 23 26 68 76 87 91 168 171 176 188 RV1

directions_car
רכב

לא מומלץ!

[wpgmza id="5" cat="5" marker="622" zoom="15"]