צ’אנג ראי, תאילנד | Chaing Rai

צ’אנג ראי – פעם ממלכת האופיום, היום עיר שלווה ונעימה

מידע כללי למבקר

צ’אנג ראי (Chaing Rai) העיר הצפונית לצ’אנג מאי, ומשמשת גם היא כבסיס יציאה לטיולים רבים באזור צפון תאילנד, הפופולארי ביותר ידוע בשם “משולש הזהב” – המשולש של גבולות תאילנד, מיאנמאר (בורמה) ולאוס. צ’אנג ראי משמשת גם כבסיס לשייט בנהר המקונג ובנהר הקוק הקטן יותר, ולטרק ל- טאטון, מקום מושבו של שבט ארוכות הצוואר.  צאנג ראי היא אחת המוקדים הפופלאים לטיולי יום מצ’אנג מאי ורבים בוחרים לעשות אותם עם מדריך מקומי שמלווה ומחזיר אותכם לצאנג מאי (לחצו כאן למגוון אפשרויות מומלצות לסיורים לצאנג ראי והסביבה עם אפשרות ביטול). תיירים אחרים בוחרים לבוא לפה ליותר זמן ולחוות את מה שיש לצאנג ראי להציע בצורה עמוקה יותר.  עיקר הפרסום של העיירה הוא מהמקדשים שלה: צ’אנג ראי מאגדת בתוכה מקדשים מרשימים ורבים, ביניהם וואט פרה קאו (Wat Phra Kaew), וואט ג’ט יוט (Wat Jet Yot), וואט פרה סינג (Wat Phra Singh) ו-וואט פרה תאט דואי צ’ום תונג (Wat Phra That Doi Chom Thong).

המקדשים של צ’אנג ראי לא משאירים אף מבקר אדיש.

יש גם לא מעט תיירים שבוחרים להשקיע בעיר כמה ימים ולנצל אותה כמוקד ליציאה לטיולים במרחב. יש בה סביבת לינה נוחה יותר מצ’אנג מאי ואפשרויות לחוויות רבות מטיול למשולש הזהב ועד ביקור בחוות פילים (לפרטים והזמנה). אילו שיבחרו להישאר ללון בצ’אנג ראי  יבחרו בעיקר בין שתי אזורים הפופלארים ללינה: אזור כיכר השעון הוא אזור מרכזי ויחסית כולל אפשרויות לינה פונקציונאליות הוא מתאים בעיקר למי שרוצה ללון במרכז העניינים של המחוזר. בין אפשרויות הלינה המומלצות באזור זה ניתן למנות את: Hop Inn Chiang Rai Clock Tower, Tongsiam ו Kanlaya Place. מי שירצה לינה יותר אקסלוסיבית שקטה ומפנקת יתרחק במעט ויבחר באפשרויות לינה מומלצות כמו:Blue Lagoon Hotel ,Maryo Resort – SHA Plus וNAI YA Hotel -SHA Extra Plus. בסה”כ ניתן לומר שהלינה באזור היא בביקוש בינוני  ומלבד עונות התיירות אין צורך להילחץ בהזמנת הלינה בעיירה (לחצו כאן למגוון אופציות מצויינות ללינה בצאנג ראי עם אפשרות ביטול, ולחצו כאן למגוון הנחות ודילים לאופציות לינה נהדרות נוספות באזור).

 צ’אנג ראי בשעת שקיעה האזור של צא’נג ראי מביא לכך שתיירים רבים נשארים ללון פה למספר לילות

 

לאילו הבוחרים להגיע עצמאית לצ’אנג ראי הדרך הפופלארית ביותר היא טיסה מבנגקוק (לשדה התעופה של צ’אנג ראי מגיעים גם טיסות ממוקדים אחרים בתאילנד). ישנה גם רכבת אבל בגלל האורך שלה זו היא אופציה פחות מקובלת. אנו ממליצים לבצע את ההזמנה מראש (לפרטים והזמנה של טיסות ותחבורה ציבורית מ/אל צ’אנג ראי).

מבחינה היסטורית, צ’אנג ראי (שפירוש שמה הוא העיר של המלך מנגראי) היתה בירת ממלכת לאנה עד לפני 710 שנים, אז, בשל שטפונות קשים שפקדו אותה, נאלצה לוותר על התואר לטובת צ’אנג מאי הדרומית לה (ומכאן שמה של צ’אנג מאי – “העיר החדשה”). עד לפני כמה עשרות שנים צ’אנג ראי סבלה ממוניטין שלילי כמקום מושבם וריכוזם של ברוני הסמים (עקב הסמיכות לאזורי גידול האופיום). כיום, לאחר שגידול הפרג והפקת האופיום וההרואין יצא מחוץ לחוק, צ’אנג ראי נהנית מתדמית שלווה ונעימה.

  המקדש הלבן בצ’אנג ראי המקדשים של העיר מושכים את תשומת ליבם של תיירים רבים מכל העולם.




אתרים מרכזיים

  • משולש הזהב (Golden Triangle) – זהו משולש הגבולות שבין המדינות לאוס, מיאנמר ותאילנד ונקודת המפגש של שני הנהרות רואק ומקונג. האזור מפורסם בעיקר בשל ההיסטוריה שלו בגידול וסחר אופיום. במקום ישנה תצפית על מפגש הגבולות. לא רחוק נמצאים מעברי גבול ללאוס ולמיאנמר, למי שמעוניין לחדש ויזה (ראה מידע נוסף על ויזות בתאילנד).

משולש הזהב – משולש הגבולות שבין המדינות לאוס, מיאנמר ותאילנד (צילום מקורי)

  • וואט פרה קאו (Wat Phra Kaew) – המקדש הבודהיסטי החשוב ביותר בצ’אנג ראי, על פי האגדה בשנת 1434 פגע ברק במקדש וחלקו התמוטט, אז נגלה תחתיו בודהה האזמרגד ששוכן כיום במקדש האזמרגד (Wat Phra Kaew) שבבנגקוק. כיום ניצב במקדש העתק של בודהה האזמרגד, המוכר כ”בודהה אבן-הירקן של צ’אנג ראי”.
  • המקדש הלבן – רונג קון (Wat Rong Khun) – כ-13 ק”מ דרומית לצ’אנג ראי נמצא מקדש בעל גן מטופח המשלב צמחייה ומים. המבנה עצמו עשוי אבן לבנה ומצופה בשברי מראות, שיוצרים מראה טהור ונקי, אך מאוד יוקרתי. פנים המקדש שונה ממקדשים אחרים ויש בו בעיקר דמויות ותמונות מחיי היום-יום במקום פסל הבודהה השגרתי. לצד המקדש יש גלריית תמונות של האמן התאילנדי צ’אלרמצ’אי קוסיתפיפאט אשר תכנן את המקדש.

כיכר השעון בצ’אנג ראי  – המופע האור קולי מושך אליו מבקרים כל שעה בערבי עונת התיירות.

  • כיכר השעון (Chiang Rai Clock Tower) – במרכז העיר ניצבת כיכר גדולה ובה מגדל מוזהב ובמרכזו שעון. המבנה עוצב ותוכנן על ידי האמן צ’אלרמצ’אי קוסיתפיפאט שבנה גם את המקדש הלבן. מופע אורקולי מתקיים במקום מדי יום בשעות 19:00 ,20:00 ,21:00.
  • ​מוזיאון בית האופיום (The Opium House) – המוזיאון מציג אביזרי עישון ואמצעי גידול רבים ומגוונים, ובכך מתאר את ההיסטוריה של גידול, סחר ושימוש באופיום באזור. היכל האופיום (Hall of Opium) – מציג גם הוא את היסטורית הסמים באזור, אך בצורה יותר מעניינת ואטרקטיבית, הביקור בו ארוך יותר ומלמד יותר על תרבות האופיום באזור.
  • ​גני המלכה האם מיי פה לואנג (mae fah luang) – בעקבות פרויקט גדול של מלכת תאילנד לפתח את אזור הצפון ואת החקלאות באזור, הוקם לכבודה על פסגת הר טונג (Doi Tung) ארמון וגנים מלכותיים המשתרעים על 10 דונם עם שלל פרחים וצמחים בעיצוב מיוחד. המלכה הקימה כבישים ומערכת חינוך ותמכה במקומיים להמיר את גידולי הסמים לחקלאות יצרנית ולהשתמש בקרקע הפורייה לפרחים, ירקות, פירות, קפה וטבק. הגנים נמצאים כ-50 ק”מ מצ’אנג ראי. אתר רשמי: https://www.maefahluang.org/index.php?lang=en

המקדש הכחול בצ’אנג ראי




אטרקציות ופעילויות בצ'אנג ראי

  • שייט בנהר קוק (Kok River) – נהר הקוק אשר עובר במרכז צ’אנג ראי, הוא נהר באורך 130 ק”מ ולכל אורכו ממוקמים כפרים של השבטים התאילנדים קארן, המונג ואחרים. ניתן לצאת לטיולי יום בהם תהנו משייט בנהר ועצירה בכפרים הסמוכים.
  • ​מפלי קון קורן (Kun Korn Waterfall) – מפלים מרהיבים הנמצאים 30 ק”מ מצ’אנג ראי. המפל בגובה 70 מטרים, ובתחתית שלו יש בריכות בהן תוכלו לשחות להנאתכם. באזור נמצאים גם המעיינות החמים Pong Prabat.

מפלי קון קורן – בלב הג’ונגל




המלצות "הכל על" למבקר בצ'אנג ראי

  • צ’אנג ראי פופולרית הרבה פחות מצ’אנג מאי ומשמשת, כפי שציינו כבר, בעיקר כנקודת מוצא ליציאה לטיולים באזור הצפון. רוב המטיילים מגיעים רק לאחד מהיעדים, ולרוב בוחרים בצ’אנג מאי.

מפה ומידע שימושי