מקורותיו של ארמון הקיץ מתוארכים עוד משנת 1153 כאשר שליט סין המונגולי העביר את עיר הבירה אל בייג’ינג (שם היא נשארה עד היום), וציווה לבנות ארמון בצפון מערב העיר. הארמון הורחב ופואר במידה ניכרת על ידי הקיסר צ’יאנלונג באמצע המאה ה-18. ב-1860 בזמן מלחמת האופיום הארמון נשרף ע”י כוחות אנגלים וצרפתים. הקיסרית האלמנה צ’ישי שהחלה בשיקום הארמון ב-1888, היא גם זאת שאחראית לבניית ספינת השייש הנייחת על שפת האגם, בה נהגה לסעוד ולשתות תה.
כמו אתרים היסטורים רבים אחרים, גם ארמון זה חווה פגיעות קשות במהלך מהפכת התרבות הגדולה של סין של מאו. בארמן זה היו מעל ל-1,000 תבליטים שונים של בודהה שבמהלך תקופה זו, נותצו כולם. למרות כל הנזקים וההרס שחווה הארמון – הוא נחשב לאחד האתרים החשובים של בייג’ינג ודרך מצויינת להיחשף להדר של סין הקיסרית. הפארק בתוכו הוא ממצא נחשב לאחת מנקודות החובה למבקר בעיר (למרות שחלק מהשינויים שנעשו בענף התיירות בעיר הפכו אותו לממוסחר מאוד, מה שמאכזב חלק מהמבקרים בעיר). בשנים האחרונות הוא הוכר כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו.
הידעת?
ממזרח לארמון הקיץ נמצאים שרידיו של ארמון הקיץ הקודם, יואן מינג יואן (“גן השלמות והאור”), שבנייתו החלה בתחילת המאה ה-18 וכיום משמש אתר עתיקות ופיקניקים.
הנוף בארמון הקיץ (צילום מקורי)