אוכל קטלוני




מונחים בסיסיים ומאכלים פופולאריים בקטלוניה

באופן כללי, המטבח הקטלוני הוא מטבח ים תיכוני המשלב מאכלים מהים ומההר. כלומר, הרבה ירקות, פירות ים, דגים, בשר וכדומה. אפשר למצוא הרבה מנות המוגשות במסעדות שמשלבות את סוגי המאכלים הללו (דג זאב עם בשר, קציצות בשר עם חתיכות דיונון וכדומה).

  • טאפאס (Tapes)

כינוי למנות קטנות. ישנם סוגי טאפאס רבים הנהוגים בקטלוניה בפרט ובספרד בכלל. בקטלוניה ניתן לאכול טאפאס כהכנה לארוחה או כארוחת טאפסים בפני עצמה.

  • מניו דל דיה (Menu Del Dia)

פירוש מונח זה הוא תפריט עסקי, המציין כמו בארץ "דילים" של ארוחות המוגשות במחירים מיוחדים, לרוב בשעות מוגבלות.

  • פאייה (Paella)

הפאייה הוא מאכל מסורתי כלל ספרדי, שהוא למעשה תבשיל של אורז עם תוספות. בעוד שבאזורי מרכז האי האיברי (למשל באנדלוסיה וולנסיה, או קסטיליהו מדריד) אוכלים אותו עם בשר או עם ירקות, הפאייה של קטלוניה (או זו הנאכלת למשל בצד השני של ספרד בסאן סבסטיאן ובחבל הבאסקים) היא פאייה שמורכבת משילוב של אורז עם פירות ים למיניהם. למידע מורחב על פאייה.

פאייה במסעדה בטמריו (צילום מקורי)

  • אלי אולי (All i Oli)

הרוטב המפורסם המשלב שום ושמן זית (ולפעמים תוספות כמו חלמון ביצה, פלפל לבן ומיץ לימון).
  • גספאצ’ו (Gazpacho)

הגספאצ'ו הוא מרק ירקות צונן. לרוב מורכב מעגבניות בעיקר ומוגש עם לחם.

  • קורטדוס (Café Cortado)

קפה חזק המוגש עם חלב.
  • אסקודלה (Escudella)

מרק בשר (עשוי לרוב משילוב של בשר חזיר ובשר בקר).

  • צ'וריסוס (Chorizo)

בעברית פשוטה – נקניקיות!

  • קרם קטלן (Catalan Cream)

הקינוח הרשמי של קטלוניה. פודינג טעים עם קרמל מעל. מקומיים טוענים שהוא שונה מהקרם ברולה המפורסם יותר, אבל לחך הישראלי שניהם טעימים במידה שווה.

  • פאן קון טומאטו (Pan con Tomate)

לחם קלוי ועליו מיץ עגבניות ושמן זית. פשוט וטעים.

  • סנגריה (Sangria)

האלכוהול הרשמי של ספרד שמוגש בכל בר שמכבד את עצמו בברצלונה. זה למעשה פונץ' של יין אדם ומיץ פירות (לרוב תפוזים) עם תבלינים מיוחדים ותוספות שונות (חתיכות פירות, קרח וכדומה).

סנגריה טיפוסית המוגשת בברים של קטלוניה (צילום מקורי)

מפה

סנן על ידי

צור קשר
פרטי הפונה (חובה למלא)
בנה לעצמך חופשה
מלונות
טיסות
רכב
כדורגל