טיפים לפני יציאה לטיול בתאילנד

דברים שחשוב לזכור כשמתארגנים לטיול

דרכון וויזה

ודאו שהדרכון שלכם בתוקף לפחות ל 6 חודשים. את העמוד הראשון בדרכון שכולל את התמונה, פרטים אישיים ודוגמת חתימה יש לצלם מספר פעמים ולשמור העתק אחד בבית – שיהיה למקרה חירום. העתקים נוספים הפרידו מהדרכון. במקרה של אובדן או גניבת דרכון, ראשית יש להגיש תלונה במשטרה המקומית באזור הטיול שלכם, לאחר מכן יש לפנות לשגרירות ישראל הקרובה לשם הנפקת דרכון חדש.
כדאי להתעדכן לפני כניסה למדינות שונות באם היה שינוי מדיניות בקבלת הויזה. ויזה לתאילנד הינה ל30 יום ולרוב ניתנת בחינם בעת ההגעה (ראה מידע נוסף על ויזות ושגירוריות בתאילנד).




ביטוח רפואי

ביטוח נסיעות שכזה מומלץ ואף חובה. הביטוח יעזור לכם במקרים קיצוניים של תאונות, אישפוזים, חילוצים, ויפצה אתכם במקרה של גניבת ציוד. את הביטוח ניתן לעשות דרך קופות חולים, חברות ביטוח וחברות אשראי. העתק של פוליסת הביטוח השאירו בבית והעתק נוסף הפרידו מהמקור והשתמשו בו במקרה של אובדן הפוליסה המקורית. לכל המתכננים לנהוג על אופנוע/ג’יפ/רכב, יש להצטייד ברשיון נהיגה בין-לאומי (ראה מידע נוסף על שירותי בריאות בתאילנד).

בריאות

לפחות חודש-חודש וחצי לפני מועד היציאה לטיול יש לגשת לאחת ממרפאות המטיילים ולהתחסן. העסק לא זול אך רצוי ומומלץ לא להקל ראש בנושא. מבוטחי הביטוחים המשלימים זכאים להחזר בגין החיסונים, בררו זאת מול קופת החולים שלכם. מעבר לחיסונים, בקשו הסבר על כל נושא המלריה, וליוצאים לטרקים בקשו הסבר על מחלת גבהים. לנוסעים לתקופה ארוכה מומלץ גם ביקור טרם היציאה אצל רופא השיניים (ראה מידע נוסף על חיסונים בתאילנד).

אמצעי תשלום

3 אמצעים עיקריים: מזומן, המחאות נוסעים וכרטיס אשראי. מזומן – דולרים, יורו ודומיהם מקובלים ובשמחה. כדאי להצטייד בשטרות בעלי ערך גבוה אך גם קטנים. המחאות נוסעים – תומס קוק, ויזה, אמריקן אקספרס ודומיהם מתקבלים בברכה בכל הערים המרכזיות. יש לשמור היטב על הקבלה בעת רכישת ההמחאות כי היא למעשה הביטוח. במקרה של אובדן או גניבה: ראשית יש להגיש תלונה במשטרה המקומית ולאחר מכן להתקשר לנציגות חברת ההמחאות והם ינחו אתכם לגבי תהליך הפיצוי. נהלו מעקב מדוייק של ההמחאות שפרטתם. כרטיס אשראי בינלאומי – טוב שיהיה לחירום או לדברים לא מתוכננים. זיכרו, כל פעולה בכרטיס גוררת אחריה עמלות.