מלונות חצי פנסיון

אירוח על בסיס חצי פנסיון (תמצאו אותו לעיתים בתור HB, קיצור של Half Board) הוא בסיס אירוח שנחשב לנפוץ מאד בבתי המלון השונים. בבסיס אירוח זה אתם תקבלו שתי ארוחות ביום במסגרת השהות שלכם במלון, ארוחת בוקר וארוחת ערב. אירוח על בסיס חצי פנסיון נפוץ מאד בבתי המלון השונים, כשעליכם לשאול לגבי האטרקטיביות שלו והמצבים בהם הוא מתאים.

היתרונות של חצי פנסיון

  • מתאים למרבית המטיילים – אירוח בבסיס חצי פנסיון משתלב היטב עם תוכניות הטיולים שלנו ביעדים שונים ברחבי העולם. חשבו על כל אותם יעדים בהם אתם קמים בבוקר, אוכלים ארוחת בוקר ומתחילים לחקור את העיר, עד שעות הערב בהן תחזרו (רעבים) למלון. מכיוון שבשעות הצהריים גם כך לא נהוג בטיולים אלה לשהות באזור המלון, לא מפסידים דבר – להבדיל מפנסיון מלא או הכל כלול בהם כל יציאה מהמלון בשעה שמוגשת בו ארוחה מביאה לתחושות של “בזבוז כספים”.
  • ​חיסכון כספי – בהמשך לסעיף הקודם, חצי פנסיון מונע מאיתנו את הצורך לבקר במסעדות מספר פעמים ביום. בלא מעט יעדים ביקור שכזה כרוך בהוצאות שאינן מבוטלות ושמייקרות את מחיר החופשה. המלצה מועילה בהקשר הזה היא להעדיף אירוח על בסיס חצי פנסיון במקומות בהם האוכל יקר יחסית.
  • הפשטות – אירוח חצי פנסיון מונע מאיתנו את הצורך לחפש אחר מסעדות או בתי קפה לאכול בהם לפחות מספר פעמים ביום. בלי קשר להיבט הכלכלי הוא חוסך זמן, מה גם שלא בכל יעד תיירותי אתם תמצאו רשימה אינסופית של מסעדות בהן תוכלו לאכול בבוקר או בערב.




החסרונות של חצי פנסיון

  • הגיוון – ביקור במסעדות וטעימה מהאוכל המקומי היא אחת החוויות הגדולות של רבים במהלך הטיול שלהם. לא פעם אותם אנשים כן רוצים לצאת, להתאוורר ולאכול אוכל שונה מזה של בתי המלון. חצי פנסיון מקטין את האפשרויות שלנו לעשות זאת, כאשר במצב הזה אנחנו אוכלים בחוץ רק בשעות הצהריים או לחלופין במקום אחת הארוחות המוגשות במלון.
  • ​היעדר גמישות – למרות שחצי פנסיון יאפשר לכם גמישות רבה יותר בטיול שלכם ביחס למסגרות אחרות, עדיין ה”חופש” שלכם אינו מוחלט. כשאתם יוצאים לטייל בערים אתם עלולים להרגיש “דד ליין”, שיחייב אתכם לחזור למלון בשעות מסוימות אם אתם רוצים לאכול את הארוחה ששילמתם עליה.
  • ​רמת האוכל – בלא מעט מלונות שאינם מהשורה הראשונה האוכל אינו איכותי מספיק, כך שאי אפשר להתבסס עליו באופן מלא. התוצאה האפשרית של כך היא שיוצאים קרחים (או רעבים) מכאן ומכאן. מצד אחד, צריך לאכול בחוץ ולשלם על כך כסף. מצד שני, מילא משלמים כבר על הארוחות במלון שלא אוכלים. במצב הדברים הזה החיסכון מתבטל והשהות עלולה להתייקר.




המלצות:

  • האטרקטיביות של אירוח על בסיס חצי פנסיון היא גם פונקציה של רמת האוכל המוגש בו, כאמור, שאתם צריכים כמובן לבדוק לפני שאתם סוגרים על דיל. היות ומבחן הטעימה לא אפשרי כאן, הפתרון הכמעט יחידי הוא לסקור חוות דעת המתייחסות למלון ולראות מה ציינו האורחים ביחס לאוכל המוגש בו.
  • ​כל מלון מעמיד תנאים שונים לגבי הארוחות בו, כך שמומלץ לבדוק מראש מהם זמני הארוחות. בדרך זו תוכלו לדעת האם אפשר לתכנן את היום בצורה בה תצליחו לטייל ביעדים אך עדיין להספיק להיות במלון בשעות בהן מוגשות ארוחות.
  • ​בדקו מהם פערי המחירים בדרגות האירוח השונות של המלון, והתאימו אותה לציפיות שלכם מהנסיעה לחו”ל. אם אתם מחפשים נופש על בסיס בטן-גב, בו תשהו במלון כמעט כל היום, יכול להיות שתעדיפו אירוח על בסיס פנסיון מלא או הכל כלול. ביעדים תיירותיים יותר מספיק בדרך כלל אירוח על בסיס חצי פנסיון, או אפילו אירוח על בסיס לינה וארוחת בוקר בלבד.