רֶבָּחָאס, Rebajas - עונת הסיילים בברצלונה ובספרד
פירוש מילה זו הוא הפחתות או הנחות. (צורת רבים של המילה בספרדית Rebaja). בעונת הסיילים של ברצלונה מרבית החנויות יציגו את מילה זו על השלטים האדומים שמשמעותם מחירים מיוחדים הנמוכים מהרגיל. פעמים רבות כתובת זו תצטרף לביטויים סוף עונה בכמה שפות (כאשר העברית והערבית יכתבו מהסוף להתחלה כיאה לכך שתרגמו אותם מגוגל טרנסלייט ללא הבנה).
פעמיים בשנה מכריזים בספרד על מכירת סוף עונה, כל פעם לתקופה של חודשיים.
- מיד לאחר ליל הסילבסטר, בראשון לינואר עד סוף פברואר.
- מה-1 ביולי עד סוף אוגוסט.
(אומנם התאריכים הרשמיים לפתיחת עונת ה- Rebajas הם ב-7 לינואר בחורף וב-15 ליולי בקיץ, אולם בתי העסק לא ממתינים לתאריכים הרשמיים).
רחובות שופינג וקניונים בברצלונה
רחוב פסאז’ דה גרסיה הוא רחוב המשלב בתוכו מוזיאון פתוח, הכולל מגוון בנייני מודרניסטה ומשמש כחלק מרכזי מ”ריבוע הזהב”, אך הוא גם כולל שדרת חנויות מותגים ולמעשה הוא אחד מרחובות השופינג הידועים באירופה.
רחוב אלכסוני (המקור לשם הרחוב, דיאגונל=אלכסון) באורך של 10 ק”מ החוצה את ברצלונה לכל אורכה. הרחוב מלא בחנויות משני צדדיו והוא כולל בתחילתו מרכז מסחרי ופיננסי גדול בשם ) Centro Comercial L’Illa Diagonalלאתר הקניון) וסמוך אליו תוכלו לראות את La Maquinesta (אך הוא פחות מעניין ונחשב כקניון מיושן יחסית).
רחוב סנטס (Sants):
רחוב זה (או כל מרחב סנטס בכלל) הוא המרחב הסמוך לכיכר אספניה ותחנת הרכבת המרכזית של ברצלונה. הרחוב מאופיין בחנויות זולות יחסית (המיועדות למקומים ולא לתיירים). בקצה המתחם תוכלו לראות את שוק קלוקבנק שהוא פחות יפה אך זול בהרבה משוק לה בוקריה.
קניון נוסף הנמצא ברחוב דיאגונל הוא מרכז הקניות La Glories – מרכז קניות גדול, שחציו פתוח וחלקו מקורה. הרבה מאד חנויות מרוכזות במקום אחד, כולל הרשתות הגדולות, בתי קפה, בתי קולנוע וכן רשתות האוכל. כדאי לקחת מטרו בקו האדום ולרדת בתחנת Glories ממנה יוצאים ורואים את מבנה החרוט (הסיגריה הכחולה או ה-Torre Agbar) מצד ימין. ומעבר לכביש רואים את מרכז הקניות.
הכניסה למתחם גלוריס (צילום מקורי)
זה הוא אחד ממרכזי הקניות הוותיקים בברצלונה. הוא כולל שלוש קומות של חנויות מכל הסוגים, מסופרמרמט וחנויות מותגים ועד לדוכנים. הקניון מציג את הרשתות הבינלאומיות הגדולות כמו זארה ו-H&M לצד חנויות מקומיות קטנות.כתובת הקניון: Avinguda Diagonal, 208. אתר הקניון למידע נוסף.
אזור הנמל הוא אזור קניות לתיירים, הכולל דוכני אמנות של מהגרים המוכרים את מרכולתם ויצירותיהם. בנמל תוכלו למצוא גם את אחד הקניונים של ברצלונה “מארה מאגנום” (Maremagnum). הקניון הוא קניון חצי פתוח ונמצא על גשר הבנוי על הנמל (נחמד לראות אותו עולה כאשר ספינה עוברת). הוא נמצא ביןשדרות הרמבלאס ליד פסל קולומבוס ובין האקווריום של ברצלונה.
לקריאה נוספת על הנמל
מתחם הנמל של ברצלונה בלילה (צילום: Jopsens)
מרכז קניות חדש ומודרני הכולל 180 בתי עסק. החלק המעניין בקניון הוא לא החנויות כי אם המבנה. מבנה הארנה שימש בעבר כאצטדיון למלחמת שוורים והוא נמצא בסמוך לכיכר אספניה (Plaza de España). כך, מלבד מותגים בינלאומיים, מסעדות וסרטי קולנוע תוכלו לבצע מגג הקניון תצפית על המונז’ואיק, על מזרקת הקסם ועל פארק חואן מירו.
קניון הארנה (צילום מקורי)
קניון העודפים הרון (Heron Outlet):
קניון המוקדש כולו לעודפים ומציאות. הוא כולל מספר רב של חנויות במחירים טובים במיוחד (זולים יותר מרוב החנויות בברצלונה או בארץ). החניון פתוח כל השבוע (גם ביום ראשון).
כתובת: Av. Río De Janeiro, 42. אתר הקניון למידע נוסף.
הקניון שהוא כמו עיר קטנה, נמצא ממש בקצה ברצלונה. הקניון מתהדר בכמה חנויות שאינם מחזיקות סניפים בישראל כמו למשל Hollister שנמצאת בו, השיטוט בקניון אורך כיום שלם.
לפרטים נוספים: http://en.lamaquinista.com/W/do/centre/stores
קניון La Maquinista
(מתוך דף הפיסבוק של הקניון)
המשביר לצרכן של ברצלונה. כולבו ענק שנמצא ממש בסמוך לכיכר קטלוניה. ידוע בהנחות שהוא מעניק ובהיותו ידידותי לתייר (מוציא אישורים וקבלות להחזרי מס בשדה התעופה בקלות – בקניה מעל 90 יורו). הקניון הוא חוויה גם לאילו שלא באים לקנות כלום בגללל התצפית היפה על מרכז ברצלונה.
כתובת: Placa de Catalunya 14 ,Barcelona
לפרטים נוספים: http://www.elcorteingles.es/

הכניסה אל קורט אינגלז (צילום מקורי)

תצפית מקורט אינגלז – שווה לעלות לקניון לא רק בשביל קניות (צילום מקורי)
שווקים בברצלונה
אחד משווקי האוכל המרכזיים של אירופה (קרא עוד על: שוק לה בוקריה).

מראות טיפוסיים בשוק לה בוקריא (צילום מקורי)
שוק שכונת ראוול (El Mercadillo del Raval):
שוק קומפקטי ושליו מלא בתכשיטים ובגדים מתוצרת מקומית, מאופיין באווירה רגועה ומעט שאנטית. נמצא בשכונת ראוול, המשלבת סטודנטים, סינים וערבים.
שוק הפשפשים אנקאנטס:
השוק פועל בימים ב’, ד’, ו’ ובשבתות במשך כל שעות היום, אבל לאחר השעה 15:00 הפעילות בשוק מצטמצמת מאוד.