מידע כללי
אזור טבעת התעלות (Grachtengordel) הוכרז ב2010 כאתר מורשת עולמי ע”י ארגון אונסק”ו. אבל למעשה האזור כבר מוגן במשך שנים רבות ע”י תושבי העיר ומוערך ע”י תיירים מכל רחבי העולם. התעלות נבנו בשנות הזהב של אמסטרדם, מדובר על שלוש תעלות מקבילות המחוברות בניהן ברחובות עמוסים במסעדות, בתי קפה וחנויות.
באזור ישנם מלונות רבים, בכל דרגות הכוכבים. באזור זה יש מגוון מקומות אירוח – מאכסניות ודירות ועד בתי מלון מפוארים בדרגות ארבעה כוכבים–חמישה כוכבים. כמו כן באזור זה תמצאו הרבה בתי סירות שניתנות להשכרה – ללא ספק חוויה אחרת ושונה.
האזור מומלץ ללינה עבור מי שאין לו בעיה מעט להתרחק ממרכז העיר אך עדיין להישאר באזור הנחשב למרכזי ולכן גם עדיין יקר. רוב בתי המלון באזור זה מאופיינים בנוף כזה או אחר של התעלות המרהיבות. בנוסף, הרבה מבתי המלון בחלק הזה של העיר ממוקמים במבנים עתיקים ולכן ברובם אין מעלית וגרם המדרגות הוא לרוב תלול וצר, דבר שחשוב לקחת בחשבון כשמטיילים עם הרבה מזוודות, עגלות של ילדים ועם אורחים בעלי קשיי התניידות.
באזור זה תהנו משפע של מסעדות, אופציות רבות לקניות כמו מתחם קניות המתפרס על פני תשעה רחובות (De Negen Straatjes) ושוק הפרחים (Bloemenmarkt), כמו כן במרחק הליכה קצר תגיעו אל בית אנה פרנק (Anne Frank Huis), כיכר ליידספליין (Leidseplein) התוססת והעמוסה בברים ופאבים, כיכר רמברנדט (Rembrandtplein) ומוזיאון התנ”ך (Bijbels Museum).