אזור האופרה ובתי הכלבו, פריז – המדריך המקיף ביותר בעברית | Opera et les Grand Magasins

מידע על האזור היוקרתי ברובע התשיעי

מידע כללי

אזור האופרה ובתי הכולבו של פריז נמצא ברובע התשיעי של פריז שבגדה הצפונית של נהר הסיין. אזור זה שנמצא מצפון ובסמוך לאזור המלוכני של פריז (ראו אזור טווילרי) הוא אזור שמצד אחד יוקרתי ונחשב יחד עם אזור לה-האל לאחד מאזורי הקניות החשובים של פריז, (וגם המסעדות וה”ברסרי” החשובים ביותר בפריז).

את מרבית פיתוחו של אזור זה, ביצע ברון אוסמן בתקופת הסגסוג של פריז במאה ה19 תחת השליטה של נפוליאון השלישי. זו הסיבה ששמו מונצח בשדרה הראשית והגדולה התוחמת את אזור זה מצפון. באותה תקופה גם בנו את המבנה המרכזי של אזור זה והאטרקציה מבחינה תיירותית (במיוחד לחובבי האדריכלותהאופרה הלאומית גראניה. כאמור אזור זה מזוהה מאוד עם קניות ושופינג וטיולי חלונות ראווה – נמצאים בו בתי כולבו ענקיים שהמוכר שבהם הוא הגלארי לאפייט לצד הפסאז’ים הקטנים שמושכים אליהם חובבי תיירות שופינג בהמוניהם.

לבסוף כדאי להזכיר שאזור האופרה הוא אחר האזורים החשובים בפריז ליהודים (שלהם חלק גדול בפיתוח הכלכלי של האזור) והוא כולל בית כנסת פעיל וחשוב מאוד מבחינה היסטורית ליהדות העיר ולכן מושך אליו לא מעט מבקרים דתיים ושומרי מסורת.




מה רואים?

מוקדי עניין

בניין האופרה גרנייה (Palais Garnier)

אחד הבניינים היפים בפריז מאכלס בתוכו את אולם האופרה המרכזי של פריז. המבנה הנאו-בארוקי נבנה במאה ה-19 בהוראתו של נפוליאון השלישי על ידי האדריכל הצעיר והמוכשר שארל גרנייה, שהפגין מקוריות ויצירתיות רבה בתכנונו.

סרטון מידע על בניין האופרה והאזור מתוך ערוץ היוטיוב של אתר הכל על

האולמות המפוארים וכסאות הקטיפה האדומים שעיצב עדיין משמשים את הציבור הפריזאי בעיקר בהופעות הבלט שמתקיימות במקום. ניתן ליהנות מהמבנה מבחוץ, ניתן לשלם מעט ולהיכנס להתרשמות מהאולמות הפנימיים או לשלם קצת יותר, להתלבש יפה ולהגיע למופע בלט בערב. ההנאה מהתאים הפרטיים בהם תשבו, מסך הקטיפה העצום, התלבושות הססגוניות והריקודים המרהיבים מבוטחת! (למידע שימושי ופרטים נוספים, ראו עוד).

אולם האופרה המרכזי (צילום: scarletgreen)

הזמנת כרטיסים לאטרקציות אופרה בפריז

בתי הכלבו גלרי לאפייט ופרינטומפ (Galeries Lafayette et Le Printemps)

בשדרות אוסמן (Boulevard Haussmann) נמצאים שני בתי הכלבו הגדולים ביותר של פריז. במספר 40 נמצא אחד מהאתרים המפורסמים ביותר בפריז – הכלבו גאלרי לאפייט. הכלבו קם ב-1894 על ידי שני יהודים צרפתים כחנות קטנה, שהלכה והתרחבה וצברה פופולריות עד שנעשתה למוסד מסחרי מפורסם המשתרע על שטח של 70 אלף מטר רבוע, ובה מבקרים למעלה מ-25 מיליון איש בשנה. כל קומה מבין 9 הקומות שבמבנה העצום והיפיפה הזה מוקדשת לתחום אחר- ביגוד, קוסמטיקה, הנעלה, כלי בית ואף קומת גורמה. אופנת הגברים נדחקה לבניין הסמוך, לידו נמצא גם מבנה שהוקדש כולו לעיצוב הבית (למידע שימושי ופרטים נוספים, ראו עוד על גאלרי לאפייט). הכלבו המפורסם מעט פחות במספר 64 הוא פרינטומפ (Le Printemps) המציע למכירה את אופנת העלית הבינלאומית של לואי ויטון, גוצ’י, קלווין קליין ועוד. כמו כן, בכלבו יש אגף קוסמטיקה, עיצוב לבית, בגדי גברים ואף תפירת חליפות במקום. גם אם אינכם מחפשים מקום לשופינג, עצם הביקור בבתי הכלבו הגדולים הוא חוויה בפני עצמה. המבנים מקושטים ויפים, הסדר מופתי וזו הזדמנות להתרשם מהאופנתיות והשיקיות הצרפתית. חוץ מזה, תמיד ניתן למצוא זוג עגילים או צעיף במחיר מתקבל על הדעת כך שתישאר לכם מזכרת שימושית מהכלבו הפריזאי המפורסם. כדאי לדעת- לקראת חג המולד חלונות הראווה בפריז כולה ובמיוחד בשני בתי-הכלבו הללו מהווים אטרקציה מהממת בפני עצמם, למבוגרים ובמיוחד לילדים. כל שנה מידת ההשקעה והיצירתיות רק עולה, וכיף לטייל ולעבור בין החלונות השונים וליהנות מההומור והאסתטיקה.

חלונות ראווה לקראת חג המולד בגלרי לאפייט ובפרינטומפ
(צילום מקורי)

בית הכנסת דה לה ויקטואר (Synagogue de la Victoire)

בית הכנסת הגדול של פריז נמצא לא רחוק מבתי הכלבו הגדולים. המבנה המפואר ורחב הידיים נחנך ב-1874 ובו קשתות גדולות, עמודים רחבים וויטראז’ים המתארים את סיפורי התנ”ך. משפחת הבנקאים המפורסמת רוטשילד על דורותיה הרבים מתפללת בו ותרמה רבות בעת בנייתו, לצד משפחות יהודות פריזאיות חשובות. לבית הכנסת יש מקום חשוב בהיסטוריה היהודית, הרצל ביקר בו ותיאר את התפילה כחגיגית ומרגשת, ודרייפוס נישא בו ללוסי הדמר ב-1890. בית הכנסת שרד את מלחמת העולם השנייה הודות להתערבות עיריית פריז למעט פגיעות אחדות, ושופץ ונפתח מחדש ב-1967. כיום התפילה בשבת בבוקר נחשבת למיוחדת ביותר, בה משתתפים חזנים וזמרי אופרה. בית הכנסת נמצא ברחוב לה ויקטואר 44 (44, rue de la Victoire).

לינה באזור האופרה ובתי הכלבו

הלינה באזור האופרה היא אחת האופציות המבוקשות ללינה בעיר פריז. היתרונות של אזור זה שהופכים אותו לכה פופולרי הם הקרבה למרכז ולאתרים המרכזיים של העיר (אפשר להגיע למשל לאתרים שבאזור טווילרי ומוזיאון הלובר בנסיעה קצרה במטרו או בהליכה של פחות מק”מ) מצד אחד, ומחיר הוגן מצד שני. יתרון חשוב נוסף של אזור זה הוא העובדה שיש הסעות מסודרות מנמל התעופה שארל דה גול לאזור האופרה וחזרה, מה שמעניק לאזור זה נגישות גבוהה ונוחה לשדה (ראו עוד תחת טיסות לפריז). חשוב להגיד גם שאזור זה מאוד פופולרי על תיירים שומרי מסורת בזכות אופיו היהודי ובית הכנסת הפעיל בו (ראו עוד תחת מלונות לדתיים בפריז). בין המלונות המומלצים באזור זה ניתן למנות את מלון אינדיגו פריז – אופרה (Hotel Indigo Paris – Opera) בעל דירוג של ארבעה כוכביםמלון אנטין טריניטה (Antin Trinité) בעל דירוג של שלושה כוכבים, ודירת האירוח אופרה שוואזל (Appartement Opera Choisel). בתקופת הקיץ רוב המלונות מלאים ולכן למבקרים בחודשים אלו מומלץ להזמין לינה מראש למתלבטים, ניתן למצוא בקישור הזה מקומות לינה עם אפשרות ביטול. לעוד מידע על לינה באזור האופרה כדאי להיכנס לעמוד מלונות באזור האופרה ובתי הכלבו. (למידע נוסף על מלונות מומלצים בפריז ומלונות בפריז.)

 

 

**פרסומת**



המלצות "הכל על"

  • זה הוא אזור שוקק באנשים, גם מקומיים וגם בתיירים. הוא מתאים לכל מי שמבקר בעיר ליותר מיום או יומיים. ומאפשר גם בילוי רומנטי – כולל כמה מהברסריים הנחמדים ביותר של פריז, גם מעולה לחופשה משפחתית בפריז עם ילדים (בניין האופרה, והפסאז’ים פונים לכל הגילאים) וגם ברובו יחסית נגיש לתיירים מוגבלי תנועה, מלבד ההתניידות של נוסעים על כסאות גלגלים בפסאז׳ים הקטנים בשעות היום הצפופות אז הביקור לא כל כל נוח.
  • המקום מתאים הן לביקור ביום והן לביקור בלילה. למעשה הוא משנה את פניו לחלוטין לאורך השעות השונות של היום. ביום מגיעים לפה לטייל בין הפסאז’ים, לאפשר למוצרים בגאלרי לא פייט לנקר עיינים, ובלילה ניתן לבלות פה בבתי הקפה הקטנים.
  • אם אתם מחפשים קניות יוקרה, זה האזור – לא פירטנו יותר מידי מתוך ההבנה שרוב קוראנו לא מיליונרים- אך באזור כיכר מדלן ניתן למצוא כמה מחניות היוקרה החשובות באירופה (בעיקר של אוכל) וסופמרקט למאיון העליון של אירופה בשם פושון (Fauchon). אם משהו מעוניין לפחות להביט בדברים שווה לעבור שם.
  • מרבית הסיור באזור זה הוא חינם (בודאי אם אינכם קונים כלום) הכניסה לאופרה גרנייה היא בתשלום. אפשר להיכנס לסיור מודרך (יקר יותר אך מעשיר יותר) ואפשר להיכנס ולצפות בקונצרט או הופעה. בכל מקרה מומלץ להזמין כרטיסים מראש – כדאי לדעת שהסיור המודרך באופרה כלול במחיר הפריז פאס.
  • אזור זה אינו מתאים כלל להגעה עם רכב פרטי, גם אם הינכם מגיעים לעיר עם רכב שכור (עדיף להימנע ראו השכרת רכב בפריז והשכרת רכב בצרפת) ישנם חניונים יקרים מאוד באזור הגנים והלובר. הדרך הנוחה ביותר להגעה היא המטרו זהו אחד האזורים הכי מרושתים שיש והתחנות מפותחות ונוחות. למשתמשים באוטובוס התיירים של פריז, כדאי לדעת שבאזור אתר זה ישנה תחנה סמוכה ונוחה.

מידע שימושי

  • איך מגיעים?
    • מטרו:
      • קו 3, קו 7 וקו8 מגיעים לתחנת Opera.
      • קו 7 וקו 9 מגיעים לתחנת Chaussee d’Antin – La Fayette.
      • קו 8 וקו 9 מגיעים לתחנת Richelieu-Drouot.
      • קו 12 מגיע לתחנת Notre-Dame-de-Lorette.
      • קו 3 וקו 9 מגיעים לתחנת תחנת Havre-Caumartin.
    • אוטובוסים: קווים 22, 32, 39, 42, 43, 48, 52, 53, 66, 67, 74, 85
    • RER: קו A עוצר בסמוך לאופרה ולבתי הכלבו בתחנת Auber.

[wpgmza id="7" cat="5" marker="827" zoom="15"]